Debatterade nedlagd utredning – trots att den inte lagts ner

I tisdagens interpellationsdebatt om bostadspolitiken fick regeringen kritik för att ha lagt ner utredningen Ordning och reda på hyresbostadsmarknaden. Andreas Carlson (KD) svarade att det handlar om en prioritering. Men utredningen pågår för fullt. 

Under tisdagens interpellationsdebatt fick regeringen kritik för att ha lagt ner en utredning som pågår för fullt. 
Under tisdagens interpellationsdebatt fick regeringen kritik för att ha lagt ner en utredning som pågår för fullt. Foto: Henrik Montgomery / TT
Louise Carlsson-Örning

Markus Kallifatides (S) gick i tisdagens interpellationsdebatt till skarp kritik mot regeringen och infrastruktur- och bostadsminister Andreas Carlson (KD) om beslutet att lägga ner Boendesegregationsutredningen, Utredningen om att motverka social dumping och utredningen Ordning och reda på hyresbostadsmarknaden. 

Men Helena Henriksson, som är huvudsekreterare för utredningen Ordning och reda på hyresbostadsmarknaden (2022:21), berättar för Altinget att den pågår enligt plan och att man inte fått något beslut om att den ska avslutas i förtid.  

– Vi blev lite överraskade, och ministern hade ju inte heller helt koll på vilka utredningar han lagt ner, säger Helena Henriksson. 

Altinget logoBo och Bygg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget bo och bygg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00