De tilldelas årets Axelpris

Årets Axelpris tilldelas Annika Wallenskog, chefsekonom på SKR, och Claes Hultgren, kommunchef i Filipstads kommun.

Axelpriset tilldelas årligen av kreditinstitutet Kommuninvest och konsultföretaget Public partner. I år är det Annika Wallenskog och Claes Hultgren som får en prissumma på 25 000 kronor var.

Motiveringen

Wallenskog tilldelas priset med motiveringen att hon: ”bidragit till att förtroendevalda och tjänstepersoner i kommuner och regioner fått tillgång till ett omfattande faktaunderlag och analyser som belyser kommunsektorns olika verksamhetsområden på ett lättillgängligt och objektivt sätt”.

Medan Hultgren får priset för att: ”Under ett yrkesliv ha tjänat en kommun som upplevt stora förändringar i sina strukturella förutsättningar. Claes har trots en många gånger tung arbetssituation, både som ekonomichef och senare kommunchef, stått upp för kommunens ansvar och självstyrelse”. Han ”’håller i och håller ut’, för kommunen och för dess viktiga roll i samhället – dessutom med ett gott humör och en god portion humor”.

– Annika och Claes har med sitt kunnande och engagemang gjort viktiga insatser för att kontinuerligt driva utvecklingen i kommunsektorn framåt. Tack vare en kombination av skarp analys och resultatinriktad pragmatism, som de båda så tydligt står för, har de under lång tid fungerat som både gedigna stöttepelare och positiva inspiratörer, säger Göran Färm, ordförande för Kommuninvest i ett pressmeddelande. 


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00