Dan Eliasson avgår som rikspolischef

CHEFSBYTE. Rikspolischefen lämnar för att i stället bli ny generaldirektör för Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB).

Dan Eliasson avgår som rikspolischef för att ta över det lediga jobbet som generaldirektör på MSB. Regeringen som har utsett Eliasson till den nya posten framhåller i ett pressmeddelande att Eliasson är en av de mest erfarna myndighetscheferna i statsförvaltningen. Han har tidigare varit generaldirektör för Migrationsverket och Försäkringskassan och är sedan den 1 januari år 2015 rikspolischef.

 − Jag hade gärna fortsatt arbetet tillsammans med alla fantastiska polisanställda, men tycker också det ska bli mycket spännande att leda en ny verksamhet med ett samhällsviktigt uppdrag, säger Dan Eliasson, i ett pressmeddelande från Polisen.

Löfving tar över – Svartz lämnar

Dan Eliasson slutar som rikspolischef den 15 februari. Ställföreträdande rikspolischef och chefen för polisens nationella operativa avdelning Mats Löfving går in och tar över ansvaret.

Sin nya tjänst på MSB tillträder Eliasson den 5 mars. Han ersätter där Nils Svartz som varit tillförordnad generaldirektör sedan 15 mars 2017 då tidigare myndighetschefen för MSB, Helena Lindberg, blev ny riksrevisor. Svartz kommer att stanna i myndighetsledningen för MSB till den 1 juni för att stötta Eliasson i en övergångsperiod.

− Jag välkomnar Dan Eliasson till statens finaste generaldirektörsjobb. Jag hade förmånen att jobba med Dan i justitiedepartementet och har också haft många täta och goda kontakter med Polisen och med Dan personligen under min tid vid MSB, säger Nils Svartz, i ett pressmeddelande från MSB.

Forrige artikel "Vi vet inte hur de här barnen mår" Næste artikel Quiz: januari Quiz: januari
Regionråd (SD):

Regionråd (SD): "Offrat människoliv för att rädda ekonomin"

DEBATT. De äldre ska inte användas som brickor i ett ekonomiskt experiment av regeringen. Testning av nyinflyttade på boenden borde ha införts tidigare och personal borde ha använt korrekt skyddsutrustning, skriver regionråd Håkan Lösnitz (SD).