Chefen för Greenpeace Sverige lämnar

CHEFSBYTE. Parul Sharma lämnar jobbet som chef för Greenpeace Sverige, ett jobb som hon började så sent som i augusti.

I början av augusti tillträdde människorättsjuristen Parul Sharma som chef för Greenpeace Sverige. Men tiden på organisationen blev kort, hon lämnar jobbet på miljöorganisationen vid årsskiftet, bekräftar Daniel Bengtsson, kommunikationsansvarig på Greenepace, för Altinget.

Sharma har fått ett nytt jobb som Regional executive director för organisationen People’s vigilance committee on human rights – PVCHR Asia.

– Detta uppdrag var för akut och hands-on för att jag skulle kunna tacka nej, och med fokus på en region som jag har arbetat länge i och håller kär, säger Parul Sharma i ett pressmeddelande.

Parul Sharma har tidigare bland annat varit ordförande för den svenska Agenda 2030-delegationen.

Tillfällig chef under 2020

Greenpeace Sverige kommer under första halvåret 2020 ha en intern tillförordnad chef och parallellt rekrytera en ny Sverigechef, enligt Daniel Bengtsson.

Forrige artikel SCB: KD rasar och SD rusar SCB: KD rasar och SD rusar Næste artikel KD:s valanalys: Gick bra men hade kunnat gå bättre KD:s valanalys: Gick bra men hade kunnat gå bättre
Ex-minister får EU-toppjobb

Ex-minister får EU-toppjobb

Thomas Östros, tidigare skatte, utbildnings- och näringsminister, blir ny vice ordförande i Europeiska investeringsbanken (EIB).

V: Finansministern agerar emot öppenhet och transparens

V: Finansministern agerar emot öppenhet och transparens

DEBATT. Finansministern Magdalena Andersson (S) backar från att begränsa skatteflykten. Det krävs ökad öppenhet och transparens för att stoppa den aggressiva skatteplaneringen, skriver Tony Haddou (V).