Carlson inte orolig för transportmålet: ”Tvärtom”

Infrastrukturminister Andreas Carlson har under två dagars informella samtal med sina ministerkollegor diskuterat behoven av ytterligare insatser för att ställa om den utsläppstunga sektorn. Men än saknas svar på hur utsläppsgapet på hemmaplan ska täppas igen.

"Man kommer inte runt att det är elektrifiering som är en väldigt viktig del i arbetet med att minska utsläppen", menar infrastrukturministern. <br>
"Man kommer inte runt att det är elektrifiering som är en väldigt viktig del i arbetet med att minska utsläppen", menar infrastrukturministern.
Foto: © European Union 2023
Jacob Hederos

Under två dagars informella förhandlingar låg en stor del av fokus i samtalen hos transportministrarna som samlats i Arlanda på hur sektorn ska kunna ställa om för att minska utsläppen, och samtidigt behålla konkurrenskraften.

Agendan var framför allt inriktad på kommande gemensamma förslag till åtgärder, med fokus på regelverken som ska gälla efter 2030.

Men samtidigt skulle ministrarna också hämta inspiration från varandra i hur man agerat för att leva upp till de höjda ambitionerna inom det nu liggande klimatpaketet.

Altinget logoInfrastruktur
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget infrastruktur får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00