C: ”S är oseriösa om gårdsförsäljningen”

Socialdemokraterna vill att EU-kommissionen ska lämna ett förhandsbesked kring om småskalig gårdsförsäljning strider mot undantaget för alkoholmonopolet. "Ett oseriöst förslag”, säger Christofer Bergenblock (C).

Kravet om att begära förhandsbesked presenterades på en pressträff med gruppledare Lena Hallengren (S) och socialutskottets vice ordförande Fredrik Lundh Sammeli (S).
Kravet om att begära förhandsbesked presenterades på en pressträff med gruppledare Lena Hallengren (S) och socialutskottets vice ordförande Fredrik Lundh Sammeli (S).Foto: Fredrik Sandberg/TT
Linda Berglund

Frågan om gårdsförsäljning har belysts av tre olika utredningar. Den senaste lämnade sitt betänkande 2021, med bedömningen att småskalig gårdsförsäljning kunde införas, med begränsningar. Remissinstansernas åsikter spretade och något lagförslag har inte kommit från regeringen ännu.

 

{{toplink}}
Altinget logoOmsorg
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget omsorg får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
Läs också

Socialdemokraterna, som säger att de ”principiellt inte” är emot småskalig gårdsförsäljning, men att det inte får hota alkoholmonopolet, kommer i morgon att väcka ett initiativ i socialutskottet.

0:000:00