Beckman kryssar Baudin och vänsterpartist beundrar Jakob Forssmed

Politikerna i arbetsmarknadsutskottet har svarat på Altingets enkät om allt från politiska förebilder till regeringssamarbete. Vem i motståndarlaget skulle de personkryssa? Vem är partipolitikens skickligaste debattör? Och vilket parti annat än sitt eget skulle de kandidera för? 

Gudrun Schyman är partipolitikens bästa debattör, enligt Ali Esbati (V), som också skulle kryssa Jakob Forssmed om han måste välja någon på motståndarsidan. Lars Beckman (M) menar att skickligaste debattören är Miljöpartiets Lorentz Tovatt. 
Gudrun Schyman är partipolitikens bästa debattör, enligt Ali Esbati (V), som också skulle kryssa Jakob Forssmed om han måste välja någon på motståndarsidan. Lars Beckman (M) menar att skickligaste debattören är Miljöpartiets Lorentz Tovatt. Foto: Pär Fredin/TT, Marko Säävälä/TT, Lars Pehrson/SvD/TT
Rebecka Prahl

Ditt parti måste regeringssamarbeta med ett parti på andra sidan blockgränsen och det är du som avgör vilket. Vilket väljer du och varför?

Magnus Persson (SD), arbetsmarknadspolitisk talesperson:

– Socialdemokraterna, de börjar sakta men osäkert och krokigt återgå till det parti jag en gång i tiden sympatiserade med. Men resan är lång, säger Persson som på frågan om vilket annat parti än sitt eget han skulle kandidera för också väljer S. 

Magnus Persson (SD).
Magnus Persson (SD). Foto: Riksdagen

Altinget logoArbetsmarknad
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget arbetsmarknad får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00