Om  
Beatrice Ask

Beatrice Ask får förlängt – landshövding till 2025

Tidigare statsrådet Beatrice Ask får fortsätta som landshövding i ytterligare två år. ”Regeringen signalerar en tydlig vilja till ett förlängt arbetsliv”, säger civilminister Erik Slottner (KD).

Miranda Olsson

Civilminister Erik Slottner (KD) besökte själv länsstyrelsen i Södermanlands län för att meddela nyheten för de anställda.

– Beatrice Ask är en mycket erfaren person med både erfarenhet som statsråd och som myndighetschef. Jag är glad att Beatrice Ask har tackat ja till att fortsätta som landshövding i Södermanlands län, och att beslutet innebär att regeringen signalerar en tydlig vilja till ett förlängt arbetsliv – något som den nya pensionsåldern innebär på arbetsmarknaden, säger civilminister Erik Slottner.

Beatrice Ask, snart 67 år, var i många år riksdagsledamot och i två omgångar minister i moderatledda regeringar.

Ask tillträdde som landshövding i Södermanlands län i början av 2020. Nu får hon förlängt till och med den 31 mars 2025. 

– Jag är väldigt glad att få fortsatt förtroende som landshövding för Södermanland. Det här är ett spännande och viktigt arbete och det finns mer att göra för att sätta Södermanland på kartan, säger landshövding Beatrice Ask.

Nämnda personer

Beatrice Ask

Landshövding Södermanland
Studier i internationell ekonomi (Uppsala uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00