Bättre odds på Annie Lööf som statsminister

KORTNYTT. Oddsen rasar (blir allt bättre) för Annie Lööf (C) att bli möjlig statsminister, skriver Unibet i ett pressmeddelande. 

Efter att Ulf Kristersson (M) gav upp sitt försök att bilda regering har oddsen svängt om och nu är Löfven knapp favorit att bli statsminister enligt Unibet. Samtidigt har oddsen för att Lööf blir nästa regeringschef rasat. På valdagen låg oddsen på 5.15 men idag är oddsen 2.85. 

– Regeringsfrågan är ju minst lika osäker nu som dagen efter valet och det märks ju även på oddsen. Men att Annie Lööf har en nyckelroll att spela har vi vetat länge, och nu tror allt fler spelare att det är hon som kommer att få statsministerjobbet, säger Henrik Holm, spelexpert på Unibet i ett pressmeddelande. 

Oddsen på vem som Sveriges nästa statsminister: 

  • Stefan Löfven 2.50
  • Ulf Kristersson 2.75
  • Annie Lööf 2.85

Forrige artikel Uppsala får mittenstyre Næste artikel M och KD ska styra med hjälp av SD i Trelleborg
Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

Här är alla 23 ministrar i nya regeringen

REGERING. Sveriges nya regering består av 23 ministrar, fem från Miljöpartiet och 18 från Socialdemokraterna. Det är lika många statsråd som i förra regeringen. Könsfördelningen är 12 kvinnor och elva män, vilket också är oförändrat jämfört med förra regeringen. Miljöpartiet får en minister mindre, Socialdemokraterna en mer.