Barnens vädjan: ”Snälla Ulf, gör något”

Vad tyckte Magdalena Andersson egentligen om att avgå samma dag som hon blev vald, och trodde hon att Ryssland skulle starta krig mot Sverige? Färre barn har skrivit till statsministern under Ulf Kristerssons första tre månader på posten. I sina svar möter han ungas klimatoro, förklarar beslutet att ta emot färre flyktingar och avslöjar sin favoritfärg. 

”Speciellt nu när det närmar sig vintern så är jag rädd att det inte kommer att bli någon snö. Så snälla Ulf gör något”, skriver Klara, 11 år, till statsministern.
”Speciellt nu när det närmar sig vintern så är jag rädd att det inte kommer att bli någon snö. Så snälla Ulf gör något”, skriver Klara, 11 år, till statsministern.Foto: Regeringskansliet
Miranda Olsson

I slutet av november 2021 valdes Magdalena Andersson (S) till Sveriges statsminister. Under sina drygt tio månader på posten fick hon över 5 000 brev, till statsministerns kansli och mejlen.

Än så länge har Ulf Kristersson en bit kvar till samma nivå, och även när det kommer till barnens brev ligger han i lä. I november, december och januari skrev åtta barn brev till Kristersson, att jämföra med Anderssons 21 barnbrev under sina första tre månader som statsminister. 

Altinget logoRikspolitik
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget rikspolitik får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00