Arbetsförmedlingen ska rekrytera åt försvaret

REKRYTERING. Försvarsmakten fördjupar samarbetet med Arbetsförmedlingen för att kunna täcka sitt rekryteringsbehov. En ny avsiktsförklaring finns nu på plats.

I den nya avsiktsförklaringen står det klart att Arbetsförmedlingen ska bedriva yrkesinformation om Försvarsmakten riktat till ungdomar som är inskrivna som arbetssökande. Myndigheterna ska även samarbeta för att skapa förutsättningar för att komplettera sina gymnasiebetyg så att Försvarsmakten sen ska kunna anställa dem. Behovet hos Försvarsmakten är 4000 till olika befattningar årligen.

– Vi ser många möjligheter med detta fördjupade samarbete, kommenterar Anders Callert, chef för Försvarsmaktens Förbandsproduktion i ett pressmeddelande. Bland annat hoppas vi att på detta sätt nå fler som annars inte hade sett Försvarsmakten som ett alternativ, vi behöver exempelvis få in fler kvinnor. Ett arbete i Försvarsmakten ger även attraktiva meriter för den framtida karriären. På så sätt stärker vi tillsammans de ungas framtida möjligheter på arbetsmarknaden, säger Callert.

– Detta samarbete är ett utmärkt och konkret exempel på hur vi tillsammans kan arbeta för att bidra till en bättre matchning på arbetsmarknaden, kommenterar Eva-Lisa Höglund, Regiondirektör på Arbetsförmedlingen.

 

Forrige artikel Miljöministern tar emot upprop mot skogs-gd Miljöministern tar emot upprop mot skogs-gd Næste artikel Kalmarflytt dyrare än beräknat