Anna König Jerlmyr (M) anklagas för brott

BROTTSANKLAGELSER. Enligt källor och interna mejl som Dagens Etc tagit del av har moderata finansborgarrådet Anna König Jerlmyr efterforskat källor på kansliet i stadshuset. Anklagelserna kommer efter en lång period av interna stridigheter. 

Stormigt runt finansborgarrådet. 
Stormigt runt finansborgarrådet. Foto: Alexandra Bengtsson/SvD/TT
Sanna Rayman

Snålblåsten tilltar runt moderata finansborgarrådet i Stockholm, Anna König Jerlmyr. Redan i våras skrev Dagens industri om konflikter och dålig arbetsmiljö i Stadshuset och nu rapporterar Dagens Etc om hur de interna stridigheterna under våren har orsakat både medarbetarflykt och rentav brottsanklagelser: tolv av 17 medarbetare har sagt upp sig och König Jerlmyr har avverkat tre kanslichefer under bara ett år.

Efterforskat källor

Flera av dem hänvisar till dåligt ledarskap, men det riktas också anklagelser mot König Jerlmyr, bland annat ska hon ha mörkat e-post som journalister begärt ut, begravt en intern genomlysning av arbetsmiljön samt efterforskat källor bland kansliets anställda.

Den senare anklagelsen är allvarlig och styrks av tidningen med anonyma citat, men också med mejlkonversationer som Etc har tagit del av.

Brott mot efterforskningsförbudet kan ge böter eller fängelse i max ett år.

Anna König Jerlmyr tillbakavisar anklagelserna.

Nämnda personer

Anna König Jerlmyr

Tidigare kommunstyrelsens ordförande (M) Stockholms stad
Affärsadministration (Uppsala uni., 1999)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00