Anna Johansson träffar branschen – vill förhindra nya terrordåd med lastbilar

TERRORBEKÄMPNING. Infrastrukturminister Anna Johansson bjuder in branschaktörer till möte för att diskutera hur man kan förhindra att lastbilar och andra fordon används i terrordåd.

Inbjudna är åkeribranschen, lastbilstillverkare, fackförbund, berörda myndigheter och kommuner. Infrastrukturministern hoppas på förslag om vad som kan göras för att hindra att lastbilar används till terrordåd.

– Mötet syftar till att identifiera möjliga åtgärder för hur kapningar av lastbilar och andra fordon kan försvåras. Mot bakgrund av de terrorattacker som skett med lastbilar i Stockholm, Berlin och Nice behöver politiken, transportbranschen och andra berörda aktörer gemensamt diskutera hur vi kan öka säkerheten, kommenterar infrastrukturminister Anna Johansson i ett pressmeddelande.

Mötet äger rum på skärtorsdagen.

Forrige artikel Kritik mot förmånsbeskattning av sjukvårdsförsäkringar Næste artikel SKL: Brister i Boverkets modell för nybyggnadsbehov
Debatt: Ny modell kan ge fler bostäder i mindre kommuner

Debatt: Ny modell kan ge fler bostäder i mindre kommuner

DEBATT. I Simrishamn har man identifierat tre avgörande faktorer för ökat bostadsbyggande i mindre kommuner. Om fler använder sig av "Simrishamnsmodellen" kommer vi snart att ha ett bostadsläge i balans, skriver Per-Olof Järvegren, vd Simrishamnsbostäder.