Altingets vd lämnar posten

CHEFSBYTE. Efter två år som vd och koncernchef lämnar Per Mikael Jensen Altinget och bolaget letar därmed efter ny koncernchef. Altingets styrelse får också ett nytt namn. 

Den tidigare koncernchefen Per Mikael Jensen har slutat. Det står klart efter att styrelsen beslutat om en ny strategi för verksamheten där styrelsen vill ha en annan profil för den framtida driften.

Fyra år på Altinget

Ägare och styrelseordförande Rasmus Nielsen tackar Per Mikael Jensen för fyra år inom Altinget – först två år som ordförande i styrelsen och sedan två år som vd och koncernchef.

– Sedan Per Mikael Jensen blev ordförande i mars 2015 och vd i juli 2017 har vi sett en betydande tillväxt i omsättning, ökad varumärkeskännedom och ökat värde. Det vill jag gärna tacka honom för. Per Mikael är oöverträffad när det gäller företagsutveckling och förmågan att tänka ut och genomföra nya åtgärder på kort tid.  Han har också en särskild talang för att locka till sig duktiga medarbetare.”

Altinget-gruppen, Rasmus Nielsen Holding, har precis avslutat räkenskapsåret 2018/19. Resultaten som offentliggörs i september visar på framsteg både för omsättning och vinst. En stor del av detta är tack vare Per Mikael.

– Per Mikael har lyckats skapa en positiv överskottstrend, och inte bara för Altinget Danmark, som tidigare närt de andra företagen inom koncernen. Vi önskar honom fortsatt framgång, säger Rasmus Nielsen.

Nöjd med samarbetet

Per Mikael Jensen är nöjd med samarbetet han haft med Altinget:

– Jag kommer alltid respektera styrelsens rätt och plikt att leta efter de bästa möjligheterna för företaget. Sedan jag började för snart fyra och ett halvt år sedan har antalet anställda gått från 40 till 200 och företaget har gått med vinst. Jag är mycket glad att ha varit en del av det projektet och för att ha arbetet tillsammans med utmärkta ledare och kollegor. Det har varit ett verkligt nöje och oenigheten om framtida strategi är en helt rimlig och sund orsak till uppbrott.

Temporär ledning

Styrelsen har satt igång en process för att externt hitta en ny vd som väntas tillträda till hösten. Tills dess består ledningen av Rasmus Nielsen som styrelseordförande, ekonomidirektör Rune Vinther Jensen, tillförordnad vd, och ansvarig chefredaktör Jakob Nielsen.

Även Altingets kommersiella chef Ricky Thomsen avgår. Tjänsten läggs ned i samband med chefsbytet då den nya vd:n kommer ha det fulla kommersiella ansvaret, både strategiskt och operativt.

Nytt namn i styrelsen

Dessutom lämnar Christian Peytz från Peytz & Co. styrelsen. Han har varit verksamhetens rådgivare i sex år, först i en rådgivande styrelse 2013-15 och sedan i styrelsen då den skapades 2015. Parternas nära samarbete fortsätter dock eftersom Peytz & Co. är partners i Altingets datatjänst Monitor och då Altinget kommer fortsätta att använda Peytz & Co. som leverantör av it-lösningar.

Christian Peytz ersätts av Betina Hagerup som är kommersiell chef inom Dansk Erhverv. Betina Hagerup är 58 år och är utbildad inom verksamheters internationalisering. Hon var chef för danska Erhvervsstyrelsen 2017-17 och närmast vd för it-företaget KMD.

Styrelsen består hädanefter av utgivare Rasmus Nielsen som ordförande, CEO för Langkjaer Cyber Defence Torben Laustsen och Betina Hageru, chef på Dansk Erhverv.

Artikeln är översatt från Altinget.dk.

Forrige artikel EU-ministern sågar systemet med spetskandidater EU-ministern sågar systemet med spetskandidater Næste artikel Alterå blir ordförande för Cuf Alterå blir ordförande för Cuf