Altinget rekryterar Linda Berglund från Dagens Medicin

Dagens Medicins politikreporter kommer över till Altinget i höst. En rekrytering som ”känns som handen i handsken”, säger Sanna Rayman, chefredaktör för Altinget.

Foto: Privat
Redaktionen

Altinget värvar nu Dagens Medicins politikreporter Linda Berglund, som blir redaktör för nyhetsbreven Altinget Vård och Hälsa samt Altinget Omsorg.

– Vårdfrågan ligger ständigt högt på den politiska agendan och det har varit ett antal år av enormt fokus på dessa frågor. Av allt att döma kommer aktualiteten och angelägenheten inte att bedarra. Att då få ombord en så erfaren och kunnig politikbevakare som Linda på de här bevakningsområdena känns som handen i handsken, säger Sanna Rayman, chefredaktör för Altinget.

Linda Berglund har tidigare arbetat som reporter, nyhetschef och webbredaktör på flera lokaltidningar, senast Gefle Dagblad.
Senast kommer hon från en tjänst som politikreporter på Dagens Medicin, där hon även har haft ansvar för Maktlistan, där Dagens Medicin rankar branschens 100 viktigaste makthavare varje år.

– Hälso- och sjukvården har länge rankats som en av väljarnas viktigaste frågor och pandemin klargjorde att det finns mycket att arbeta vidare med för de olika politiska nivåerna, både inom hälso- och sjukvården och inom omsorgen. Jag är glad över att kunna få göra det inom ramen för Altinget, säger Linda Berglund.

Linda Berglund tillträder sin tjänst i slutet av november.

Altinget har, med öppnandet av nya nischen Bo och Bygg nu på torsdag, elva bevakningsområden, som alla lägger särskild vikt vid att följa aktuella besluts- och lagstiftningsprocesser, men som också ger plats för sakinriktad, nischad debatt.  

Nämnda personer

Sanna Rayman

Chefredaktör Altinget

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00