Liberala politiska redaktörer byter redaktion

Sofia Mirjamsdotter går från Tidningen Ångermanland till Västerbottens-Kuriren. Samtidigt byter Eskilstuna-Kurirens politiska redaktör Alex Voronov arbetsplats till Liberala nyhetsbyrån. I sin nya roll kommer han att ha särskilt fokus på Ukraina, Ryssland och Östeuropa.

Alex Voronovs nya uppdragsgivare Liberala Nyhetsbyrån producerar texter, främst opinionsinnehåll, till flera liberala tidningar. Där arbetar även Timbros Emmanuel Örtengren och den före detta EU-parlamentarikern Jasenko Selimovic.

I sin nya roll på LNB kommer han att ha särskilt fokus på Ukraina, Ryssland och Östeuropa.

– Det här är en ödesstund för vår världsdel och jag vill bidra med det jag kan för att göra det som händer begripligt för folk i Sverige och driva på politiker och andra aktörer till att bidra till en positiv förändring, säger han till Eskilstuna-Kuriren.

Twitter gratuleras han av både branschkollegor och vänsterledaren Nooshi Dadgostar. Han lämnar Eskilstuna-kuriren den sista maj och efterträds då av Åke Wredén.

Mirjamsdotter till Västerbottens-Kuriren

Mirjamsdotter har skrivit för Tidningen Ångermanlands ledarsida sedan hösten 2019. Tidigare har hon skrivit krönikor i bland annat Aftonbladet och varit ledarskribent på Sundsvalls tidning.

– Det har varit roligt att lära känna Ångermanland bättre, inte minst för att det börjar hända saker särskilt i Sollefteå. Tyvärr kom pandemin i vägen så jag har inte kunnat vara ute och träffa folk så mycket som jag hade önskat, säger hon.

Hon kliver in på Västerbottens-Kuriren efter höstens riksdagsval.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00