Maria Hemström Hemmingsson tf gd för Försäkringskassan

Ann-Marie Begler har i dag, fredag, blivit avskedad från sin tjänst som generaldirektör för Försäkringskassan. Hon ersätts nu av Maria Hemström Hemmingsson. 

Ann-Marie Begler är utbildad socionom från Socialhögskolan i Stockholm. Under 2015 utnämndes Ann-Marie Begler som efterträdare till Dan Eliasson till tjänsten som generaldirektör på Försäkringskassan. Hon kom närmast från tjänsten som generaldirektör för Skolinspektionen. Innan dess har hon varit bland annat varit överdirektör för Rikspolisstyrelsen och Socialstyrelsen. 

Nu har regeringen beslutat att byta ut generaldirektören för Försäkringskassan. Ann-Marie Begler ersätts med Maria Hemström Hemmingsson som blir tillförordnad generaldirektör för Försäkringskassan.

Maria Hemström Hemmingsson tar tjänstledigt från sin nuvarande tjänst som generaldirektör på Inspektionen för Socialförsäkringen (ISF) och blir tillförordnad generaldirektör på Försäkringskassan. 

Maria Hemström Hemmingsson har doktorerat i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Hon har bland annat varit chef för Socialförsäkringsenheten på Socialdepartementet och forskare på Institutet för Arbetsmarknadspolitisk Utvärdering (IFAU). 

Under den tid som Maria Hemström Hemmingsson är tjänstledig från rollen som generaldirektör för Inspektionen för Socialförsäkring kommer Catarina Eklundh Ahlgren kommer ersätta henne. 

Catarina Eklundh Ahlgren är chefsjurist på Inspektionen för Socialförsäkringen. Hon har en juridisk kandidatexamen från Uppsala universitet. Hon kommer att vara tillförordnad generaldirektör för Inspektionen för Socialförsäkringen. 

Nämnda personer

Ann-Marie Begler

Senioranalytiker Kommissionen för skattenytta, styrelseledamot Folkbildningsrådet och Academedia
Socionom (Stockholms uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00