Nio miljarder till skolan på två år

BUDGET. Regeringen vill öka statens utgifter för skolan med 9 miljarder de kommande två åren.

Regeringspartierna har enats om hur pengar till skolan ska fördelas nästa år. Det blir en höjning med 3,4 miljarder jämfört med i år. År 2016 ökar anslagen till skolan ytterligare. Även Vänsterpartiet står bakom uppgörelsen.

– Vi är överens med Vänsterpartiet om denna satsning, sade statsminister Stefan Löfven (S) på en pressträff som han höll tillsammans med utbildningsminister Gustav Fridolin (V) för att presentera delar av den kommande budgeten. 

Pengarna ska skjutas till på tre områden som regeringen ser som extra viktiga för att svenska elevers skolresultat ska sluta sjunka. Det första är tidiga insatser, det andra är åtgärder för att höja läraryrkets status. Det tredje är mer pengar för att öka jämlikheten i skolan. 

  

 

 

Forrige artikel Vänsterpartiet vill ha besked om politisk information Næste artikel Åkesson utbränd
Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

ÖVERBLICK. Coronakrisen har gjort att stödet för Socialdemokraterna skjuter i höjden. Flera som har sitt uppehållstillstånd knutet till arbete riskerar att förlora det, varnar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Personal på Statens servicecenter exponeras för smitta. Läs Altingets överblick.