SMHI:s nya chef bäst betald av miljödepartementets gd:ar

LÖNELISTOR. SMHI:s nya generaldirektör Håkan Wirtén får högst lön av miljödepartementets myndighetschefer. Men det är ändå ett glapp på hela 50 000 kronor till den av regeringens gd:ar som är allra bäst betald: Trafikverkets Lena Erixon.

Håkan Wirtén byter jobb och tar förstaplatsen i löneligan bland miljödepartementets gd:ar.
Håkan Wirtén byter jobb och tar förstaplatsen i löneligan bland miljödepartementets gd:ar.Foto: Världsnaturfonden WWF/Naturskyddsföreningen
Johanna Alskog

Håkan Wirtén är fortfarande generalsekreterare för Världsnaturfonden WWF. Men i början av februari tillträder han som generaldirektör för SMHI. Som chef för myndigheten får han en månadslön på 122 000 kronor. Därmed hamnar han 300 kronor över Ingrid Petersson, Formas. Hon är den myndighetschef under miljödepartementet med högst lön.

Naturvårdsverkets gd ligger efter

Björn Risinger som är chef för miljöns mest centrala myndighet Naturvårdsverket, och som tidigare även har varit generaldirektör för Havs- och vattenmyndigheten, har 117 200 kronor.

 

Läs hela artikeln – med lönelistor över gd:arna inom miljö, energi och infrastruktur – på Altinget Miljö och energi. Teckna gratis provabonnemang här.

 

 

 

Nämnda personer

Björn Risinger

Generaldirektör Naturvårdsverket
Biologi och geovetenskap (Lunds uni., 1984)

Håkan Wirtén

Generaldirektör SMHI
fil.kand i skogsbruk (Sveriges lantbruksuni. 1987)

Lena Erixon

Styrelseordförande Utbetalningsmyndigheten, styrelseordförande Akademiska hus
Förvaltningslinjen (Stockholms uni. 1982)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00