L-toppen som hoppat av riksdagen fyra gånger

INTERVJU. Medan Liberalerna på riksnivå ligger under riksdagsspärren i mätning efter mätning så styr Torkild Strandberg (L) Landskrona med ett stöd på över 30 procent. Han har också blivit invald i riksdagen fem gånger, men fyra gånger har han hoppat av.

I valet 2018 fick Liberalerna i Landskrona 34,2 procent. Kommunstyrelsens ordförande Torkild Strandbergs (L) recept på valframgång är, åtminstone i teorin, enkelt.

– Det handlar om att beskriva den problematik och de utmaningar som finns, formulera åtgärder kring detta och leverera resultat, säger han till Altinget.

Torkild Strandberg har också erfarenhet av rikspolitik. Han var riksdagsledamot 2002-2006 och har blivit invald i varje riksdagsval sedan dess. Men varje gång har han hoppat av för att fortsätta styra kommunen. Han ser stora skillnader mellan riksdagspolitiken och kommunpolitiken.

– Det här är ett mycket snabbare och mer intensivt uppdrag. Riksdagsuppdraget är som en ständigt pågående seminarieövning medan det här är som en hockeymatch.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. Där berättar Strandberg om samarbetet med MP i kommunen och vad han vill se i regeringsfrågan. Dessutom får du statistik över vilka kommuner där Liberalerna är starkast och svagast.

Forrige artikel Utskottsordförande tillbaka i riksdagen Utskottsordförande tillbaka i riksdagen Næste artikel Överblick: Liberal SCB-mardröm och landshövding slutar Överblick: Liberal SCB-mardröm och landshövding slutar
Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga

Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga

ENKÄT. Den rekordhöga ungdomsarbetslösheten kan skapa en förlorad generation unga, mer utanförskap och psykisk ohälsa, enligt partiernas ungdomsförbund. Altinget frågade dem vad som behövs för att minska ungdomsarbetslösheten.