Veteranförbundet vill sätta press på politiker – även i kommuner

PROGRAM. En helt ny utredning och att civila veteraner får mer stöd från sina myndigheter. Det är två av kraven i Veteranförbundets nya politiska program för att sätta press på nationell och kommunal politik.

Sveriges veteranförbund (SVF) har nu släppt ett politiskt program. Det innehåller flera frågor och mål som de bland annat ska framföra i valrörelsen 2022.

Förbundet konstaterar att den politiska aktiviteten i veteranfrågan har gått ner. Därför ställer de nu krav på att alla politiska partier ska ha veteranpolitiska talespersoner.

Civila veteraner

Veteraner som tjänstgjort för Försvarsmakten kan vända sig till försvarets Veterancentrum. Men SVF representerar också de civila veteranerna, som har varit utsända av andra myndigheter.

– De har inte samma typ av organisation bakom sig som Försvarsmaktens utsända har, säger MariAnne Boström, generalsekreterare för SVF, till Altinget.

– Det behövs en form av beslut om hur hanteringen ska se ut för de här 7 myndigheterna. Det är också en fråga om stöd. Vi har statsbidrag från Försvarsmakten för det arbete vi gör för deras veteraner. Det vore bra om de andra myndigheterna kunde stödja det vi gör för deras veteraner, säger Boström.

Läs mer om vad förbundet kräver av kommunerna och andra förslag i programmet i artikeln på Altinget Säkerhet. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (26 nov) Folkhälsomyndighetens pressträff om pandemiläget (26 nov) Næste artikel Överblick: OECD hade fel om Sverige och teatrar går ihop för att överleva Överblick: OECD hade fel om Sverige och teatrar går ihop för att överleva
Riksdagsledamöterna får högre lön

Riksdagsledamöterna får högre lön

KASSAKLIRR. Riksdagsledamöternas arvoden höjs med 1 500 kronor i månaden. Från och med januari får en riksdagsledamot nu ett grundarvode på 69 900 kronor.