Kritik mot seg minister – “Tillsätt utredningen”

KONTANTER. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har lovat en utredning av statens roll i betalningssystemet före årets slut. Men ännu syns ingen utredning till. – Jag förstår faktiskt inte varför det ska vara så svårt, säger Björn Eriksson, talesperson för Kontantupproret.

I juni 2019 riktade ett enigt finansutskott ett tillkännagivande till regeringen att “snarast” utreda frågan om statens roll i betalningssystemet. Även Riksbanken har varit pådrivande. I mars 2020 meddelade regeringen att en utredning ska tillsättas under året. Löftet återupprepade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i april i år som svar på en skriftlig fråga från Peter Helander (C).

“Som regeringen meddelade riksdagen i mars i år avser regeringen att besluta om kommittédirektiv för en utredning om statens roll på betalningsmarkanden under 2020”.

Men ännu syns inte röken av någon utredning.

– Det är ju inte så där väldigt många dagar kvar på året, säger Björn Eriksson, initiativtagare till Kontantupproret, till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. Där berättar Björn Eriksson om riskerna han ser med att försvåra kontantanvändning.

Forrige artikel Micko dröjer med beskedet om ändrade budgetregler Micko dröjer med beskedet om ändrade budgetregler Næste artikel Överblick: Kan bli reseförbud i jul och Ebba Busch fortsätter husbråka Överblick: Kan bli reseförbud i jul och Ebba Busch fortsätter husbråka

"Borde gå en orkan av skamkänslor över Vård-Sverige"

DEBATT. Det måste bli slut på skyfflandet av ansvar mellan stat och region, mellan region och kommun. De äldres rätt till en god omsorg måste prioriteras nu, skriver Liza di Paolo-Sandberg, SKPF Pensionärerna.

Debatt: Folkhälsomyndigheten bör inte få sköta vaccinationsplanen

Debatt: Folkhälsomyndigheten bör inte få sköta vaccinationsplanen

DEBATT. När folket vaccinerades mot svininfluensan ringlade köer utanför vårdcentralerna och rubrikerna talade om kaos. Få läxor har lärts sedan dess och regionernas misslyckande med testningen förskräcker, menar Mats Engström som vill att regeringen agerar.