Kritik mot seg minister – “Tillsätt utredningen”

KONTANTER. Finansmarknadsminister Per Bolund (MP) har lovat en utredning av statens roll i betalningssystemet före årets slut. Men ännu syns ingen utredning till. – Jag förstår faktiskt inte varför det ska vara så svårt, säger Björn Eriksson, talesperson för Kontantupproret.

I juni 2019 riktade ett enigt finansutskott ett tillkännagivande till regeringen att “snarast” utreda frågan om statens roll i betalningssystemet. Även Riksbanken har varit pådrivande. I mars 2020 meddelade regeringen att en utredning ska tillsättas under året. Löftet återupprepade finansmarknadsminister Per Bolund (MP) i april i år som svar på en skriftlig fråga från Peter Helander (C).

“Som regeringen meddelade riksdagen i mars i år avser regeringen att besluta om kommittédirektiv för en utredning om statens roll på betalningsmarkanden under 2020”.

Men ännu syns inte röken av någon utredning.

– Det är ju inte så där väldigt många dagar kvar på året, säger Björn Eriksson, initiativtagare till Kontantupproret, till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. Där berättar Björn Eriksson om riskerna han ser med att försvåra kontantanvändning.

Forrige artikel Micko dröjer med beskedet om ändrade budgetregler Micko dröjer med beskedet om ändrade budgetregler Næste artikel Överblick: Kan bli reseförbud i jul och Ebba Busch fortsätter husbråka Överblick: Kan bli reseförbud i jul och Ebba Busch fortsätter husbråka
Finns det risk för en copycat-effekt vid misstänkta terrordåd?

Finns det risk för en copycat-effekt vid misstänkta terrordåd?

INTERVJU. Det var inte fel av polisen eller medierna att beskriva terrormisstanken efter dådet i Vetlanda, enligt terrorforskaren Hans Brun. Däremot kan terrordåd av en viss typ ofta uppträda i kluster, lite som att de smittar av sig, förklarar han för Altinget.