Förslag om bensinförbud kan dröja

FOSSILFRITT. Förslagen om bensinens och bensinbilarnas framtid ser ut att bli försenade. Utredaren Sven Hunhammar har begärt mer tid från regeringen på grund av personalavhopp och corona-komplikationer.

I december förra året tillsatte regeringen en utredning som ska lämna förslag på både ett nationellt förbud mot fossildrivna bilar och att föreslå ett årtal när sista droppen fossilt drivmedel ska säljas i Sverige.

Men utredaren Sven Hunhammar begärde redan i somras fyra månaders förlängd arbetstid, med hänvisning till att bland annat coronapandemin samt ett byte av huvudsekreterare försvårat arbetet. Regeringen har ännu inte svarat, men utredningen har fått uppgifter om att ett besked ska komma inom kort.

– Just nu arbetar vi efter två deadlines kan man säga, säger huvudsekreteraren Magdalena Pucher till Altinget.

Nuvarande deadline från regeringen är den 1 februari år 2021.

Läs hela artikeln på Altinget Miljö&Energi. Teckna gratis provabonnemang här.

Beslutskedja: Utredning: Utfasning av fossila drivmedel och förbud mot försäljning av nya bensin- och dieseldrivna bilar, Dir. 2019:106

19/12
2019
19/12
2019
10/2
2020
3/3
2020
3/11
2020
3/11
2020
17/12
2020
1/6
2021

Forrige artikel Överblick: Löfven kallar till pressträff och kritik mot nya ambulansflyg Överblick: Löfven kallar till pressträff och kritik mot nya ambulansflyg Næste artikel Pressträff med Stefan Löfven, Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten Pressträff med Stefan Löfven, Lena Hallengren och Folkhälsomyndigheten
Debatt: De dominerande nätplattformarna behöver begränsas

Debatt: De dominerande nätplattformarna behöver begränsas

DEBATT. Reglerna måste anpassas till en förändrad verklighet där långsiktiga effekter på konkurrens och innovation är viktigare än kortsiktiga priseffekter. Svenska företag måste kunna konkurrera, skriver Pontus Braunerhjelm, forskningsledare och professor.