Regionläkare slutar: “Extrema ekonomiska besparingar”

PATIENTSÄKERHET. Med stöd av SKR har Region Jämtland Härjedalen gjort stora ekonomiska besparingar, vilket drabbat Östersunds sjukhus som fått skarp kritik för undermålig vård och arbetsmiljö. 

– Detta är bara en del i en problematik som är större, säger Anna Warg, läkare och chef, som väljer att sluta.

Region Jämtland Härjedalen länge haft stora ekonomiska problem, med budgetunderskott och höga besparingskrav på sina verksamheter. Östersunds sjukhus är en av verksamheterna som drabbats hårt av besparingskraven.

“Fattigaste regionen”

Sjukhuset har fått skarp kritik från personal och allmänhet för att sakna personal och bitvis ge en så undermålig vård att patientsäkerheten är i fara.

– Vi är en av – om inte den – fattigaste regionen i Sverige. Det är extremt tufft just nu. Det är en svår balans att både ge god vård, hålla en god arbetsmiljö och samtidigt spara pengar, säger Anna Warg, områdeschef för kirurgkliniken vid Östersunds sjukhus, till Altinget, som väljer att sluta.

 

Läs hela artikeln på Altinget Vård och hälsa. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Fridolin om sin utredning: Fridolin om sin utredning: "Får inte vara för stort utrymme för att skapa smitvägar" Næste artikel Överblick: Regeringens nya cykelgator och Hultqvist vill ha FRA-utredning Överblick: Regeringens nya cykelgator och Hultqvist vill ha FRA-utredning
Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

Överblick: Fler regioner får restriktioner och bensinpriset kan höjas

ÖVERBLICK. Stockholms region har hyrt in konsulter för 27 miljoner kronor trots sparkrav. Nooshi Dadgostar (V) är beredd att fälla regeringen och Trafikverket varnar för höjda bensinpriser. Blekinge region kan få lokala restriktioner i dag. Läs Altingets överblick.