Arbetsgivaravgifterna lockar till oheliga allianser

ALLIANSER. Regeringens höstbudget föreslår sänkta arbetsgivaravgifter, vilket triggat de parlamentariska reflexerna. V vill rösta ner förslaget tillsammans med M och KD, men endast SD har slutit upp.

– Vi samarbetar absolut inte med SD i några situationer, säger Ali Esbati (V), arbetsmarknadspolitisk talesperson, till Altinget.

C och L:s budgetförslaget om sänkta arbetsgivaravgifter för unga mellan 19 och 23 år beräknas kosta 18 miljarder fram till 2022.

Enligt V saknas evidens för att en sådan skattesänkning skulle leda till att fler får jobb. De vill att pengarna istället går till välfärd i kommuner och regioner.

Stöd från SD

V får stöd av SD som också tycker att reformen är ”dyr och ineffektiv", och vill ge pengarna till Kriminalvården och Åklagarmyndigheten istället.

Men Ali Esbati (V), arbetsmarknadspolitisk talesperson dementerar att V skulle samarbeta med SD. 

– Vi för inga samtal eller har några överenskommelser med dem, och har ingen avsikt att ha det heller. Skulle det föras samtal med några, så är det med M och KD, säger han.

Läs hela artikeln på Altinget Arbetsmarknad. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Så mycket får försvarsmyndigheterna i budgeten Så mycket får försvarsmyndigheterna i budgeten Næste artikel Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare Sanktioner kan införas mot riksdagsskolkare
Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga

Så vill ungdomsförbunden häva arbetslöshet bland unga

ENKÄT. Den rekordhöga ungdomsarbetslösheten kan skapa en förlorad generation unga, mer utanförskap och psykisk ohälsa, enligt partiernas ungdomsförbund. Altinget frågade dem vad som behövs för att minska ungdomsarbetslösheten.