Miniriksdagen fortsätter till december

UNDANTAG. Riksdagen fortsätter med en speciallösning under coronakrisen. Det kommer fortsatt bara vara 55 ledamöter i kammaren. Men utskotten får en ny lösning för att kunna träffas fysiskt och nya regler för att kunna träffas på distans.

Nästan 300 stolar kommer att stå tomma i riksdagens kammare till den 17 december.
Nästan 300 stolar kommer att stå tomma i riksdagens kammare till den 17 december.Foto: Jessica Gow/TT
Johan Manell
Tobias Billström (M), gruppledare
Tobias Billström (M), gruppledare Foto: Fredrik Wennerlund/Moderaterna

Gruppledarna för riksdagspartierna har gemensamt fattat beslutet att fortsätta med 55 ledamöter, den så kallade miniriksdagen, till den 17 december. Sedan kommer ett nytt beslut att tas efter juluppehållet. Men miniriksdagen kan försvinna snabbare än så.

– Åtminstone en gång i månaden är det rimligt att gå igenom och titta på de här frågorna. Alla måste vara beredda att förändra sig om det kommer signaler från Folkhälsomyndigheten om att läget är på väg att förbättras. Ingen är intresserad av att ha den här miniriksdagen längre än vad som är nödvändigt, säger Tobias Billström (M), gruppledare, till Altinget.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik, om hur utskottens arbetssätt förändras och Tobias Billströms syn på att minska antalet riksdagsledamöter permanent. Teckna gratis provabonnemang här.

Nämnda personer

Tobias Billström

Utrikesminister (M), ledamot i partistyrelsen
Master i filosofi och historia (Cambridge University, 2002), fil. mag i historia (Lunds uni., 2000)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00