Las-utredaren: Balans mellan parterna är en tolkningsfråga

LAS. Trots massiv kritik från fackligt håll avfärdar särskild utredare Gudmund Toijer att förslagen i las-utredningen skapar en obalans mellan arbetstagarnas parter.

– I grunden är skyddet för löntagare kvar. Det är fortfarande saklig grund som krävs för uppsägning, säger han till Altinget.

Toijer bemöter kritiken mot förslagen i utredningen En moderniserad arbetsrätt och menar att de måste ses i sitt sammanhang.

Hur ser du på att arbetsmarknadsministern sågade utredningen innan du presenterat betänkandet?

– När det gäller diskussionen om direktiven eller balansen mellan förslagen har jag inget annat att säga än att jag anser att jag har uppfyllt det krav på balans som finns.

Är det inte relevant kritik?

– Mina verktyg att jobba med har varit turordning, uppsägningskostnader, kompetensutveckling och att minska skillnaderna mellan de som har fast anställning och de som har visstidsanställning.

– Jag har fått lov att utgå från att följer man direktiven på de här punkterna så är det detta som avses med balans.

Läs hela artikeln på Altinget Arbetsmarknad. Teckna gratis provabonnemang här

Beslutskedja: En moderniserad arbetsrätt, Dir. 2019:17

25/4
2019
30/8
2019
21/2
2020
1/6
2020
1/6
2020
5/6
2020
5/6
2020
26/10
2020

Forrige artikel Regeringen vill att Sverige får EU-beredskapslager Regeringen vill att Sverige får EU-beredskapslager Næste artikel Överblick: Rusning till sommarresande och ambassadörs-rättegång startar Överblick: Rusning till sommarresande och ambassadörs-rättegång startar
Vetenskapsrådets gd: Dra lärdom – utveckla vetenskaplig rådgivning

Vetenskapsrådets gd: Dra lärdom – utveckla vetenskaplig rådgivning

DEBATT. Vid oförutsedda händelser måste den vetenskapliga expertisen samlas snabbt för att kunna ge stöd till beslutsfattande. Det är hög tid att Sverige utvecklar en effektiv process för vetenskaplig rådgivning som stöd både i krishantering och för en god samhällsutveckling, skriver Sven Stafström.