C:s vargförslag skapar irritation i miljöutskottet

ROVDJUR. Två veckor efter riksdagens tillkännagivande om att regeringen bör se över licensjakten på varg – då lägger Centern ett nytt förslag om ändrade regler för vargjakt. Tilltaget väcker irritation i miljö- och jordbruksutskottet.

På tisdagens presenterar Centern ett förslag i miljö- och jordbruksutskottet om ändrade regler för skyddsjakten på varg. Får partiet en majoritet med sig, så kan förslaget så småningom leda till att riksdagen röstar igenom ett nytt tillkännagivande till regeringen om vargpolitiken.

L: "Väldigt konstigt"

Men Centerns initiativ möts av kritik från ledamöter i miljö- och jordbruksutskottet, bland annat från Liberalernas Nina Lundström:

– Vi har precis behandlat både licensjakt och skyddsjakt i utskottet. Vi har debatterat i kammaren och vi har voterat. Det känns väldigt konstigt att vi ska göra ett omtag så nära i tid. Hela hanteringen är väldigt konstig, säger hon till Altinget.

 

Läs hela artikeln på Altinget Miljö&Energi, med reaktioner från bland andra MP och KD samt Centerns Ulrika Heie. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (25 maj) Corona: Myndigheternas dagliga pressträff om pandemin (25 maj) Næste artikel Överblick: Las-utredningen upprör och Göteborg mörkar coronabrister Överblick: Las-utredningen upprör och Göteborg mörkar coronabrister