C:s vargförslag skapar irritation i miljöutskottet

ROVDJUR. Två veckor efter riksdagens tillkännagivande om att regeringen bör se över licensjakten på varg – då lägger Centern ett nytt förslag om ändrade regler för vargjakt. Tilltaget väcker irritation i miljö- och jordbruksutskottet.

Dammet efter rovdjursdebatten i kammaren har knappt hunnit lägga sig, nu väntar sannolikt en ny vargvända i riksdagen.
Dammet efter rovdjursdebatten i kammaren har knappt hunnit lägga sig, nu väntar sannolikt en ny vargvända i riksdagen.Foto: Staffan Widstrand/WWF
Johanna Alskog

På tisdagens presenterar Centern ett förslag i miljö- och jordbruksutskottet om ändrade regler för skyddsjakten på varg. Får partiet en majoritet med sig, så kan förslaget så småningom leda till att riksdagen röstar igenom ett nytt tillkännagivande till regeringen om vargpolitiken.

L: "Väldigt konstigt"

Men Centerns initiativ möts av kritik från ledamöter i miljö- och jordbruksutskottet, bland annat från Liberalernas Nina Lundström:

– Vi har precis behandlat både licensjakt och skyddsjakt i utskottet. Vi har debatterat i kammaren och vi har voterat. Det känns väldigt konstigt att vi ska göra ett omtag så nära i tid. Hela hanteringen är väldigt konstig, säger hon till Altinget.

 

Läs hela artikeln på Altinget Miljö&Energi, med reaktioner från bland andra MP och KD samt Centerns Ulrika Heie. Teckna gratis provabonnemang här.

Nämnda personer

Elin Segerlind

Tidigare riksdagsledamot (V)

Kjell-Arne Ottosson

Riksdagsledamot (KD), vice ordförande i miljö- och jordbruksutskottet, ledamot Miljömålsberedningen, miljö- och klimatpolitisk talesperson
Grundskollärare (Högskolan i Karlstad 1998)

Maria Gardfjell

Tidigare riksdagsledamot (MP)
Biolog

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00