Så vill Strandhäll (S) påverka jämställdhetspolitiken

INTERVJU. I veckan utsågs Annika Strandhäll till Socialdemokraternas första jämställdhetspolitiska talesperson genom tiderna. Framöver vill hon verka för ekonomisk jämställdhet.

– Att stå ekonomiskt på egna ben, det är den absolut viktigaste förutsättningen för en kvinna, säger hon till Altinget.

Eftersom Miljöpartiet innehar jämställdhetsministerposten utsågs den tidigare ministern Annika Strandhäll till jämställdhetspolitisk talesperson för Socialdemokraterna i måndags.

– Det känns väldigt spännande måste jag säga, och inspirerande. Det här är ett område jag har haft ett stort engagemang inom under lång tid, säger Annika Strandhäll till Altinget.

Ekonomisk jämställdhet

Utmaningen framöver inom det jämställdhetspolitiska området blir att jobba för den ekonomiska jämställdheten i Sverige. Enligt Strandhäll är det helt grundläggande.

– Att stå ekonomiskt på egna ben, det är den absolut viktigaste förutsättningen för en kvinna. För att kunna göra vägval i livet.

Läs hela intervjun med Annika Strandhäll och om vad KD:s, SD:s och C:s jämställdhetspolitiska talespersoner säger om att mötas i det jämställdhetspolitiska arbetet, på Altinget rikspolitik.

Forrige artikel Pressträff med finansminister Magdalena Andersson (24 april) Pressträff med finansminister Magdalena Andersson (24 april) Næste artikel Experter: Så kommer coronakrisen påverka arbetsmarknaden  Experter: Så kommer coronakrisen påverka arbetsmarknaden 
Forskare: Information om vaccin riskerar minska social distansering

Forskare: Information om vaccin riskerar minska social distansering

DEBATT. När vaccinationsprogrammet fortskrider och slutet på pandemin känns närmare, riskerar åtgärder som bygger på frivillig social distansering bli mindre effektiva. Strikta restriktioner kan krävas tills att vaccinen på allvar nått ut, skriver fyra forskare.