Lärosätena stänger ner – undantag för vissa utbildningar

LÄROSÄTEN. Regeringens besked har fått lärosätena att ställa om till distansundervisning, men utbildningar såsom polisutbildningen går inte att läsa hemifrån. Därför görs nu undantag.

I tisdags rekommenderade regeringen samtliga svenska lärosäten att bedriva sin undervisning på distans med anledning av covid-19. Men alla utbildningar har inte möjlighet att helt övergå till digital undervisning.

Poliserna exkluderas

Lärosäten med utbildningar som innefattar praktiska moment har valt att helt eller delvis exkludera dessa från rekommendationen om distansundervisning. Linnéuniversitetet har valt att fortgå med polisutbildningen.

– Vi har undantag för polisutbildningen som är en uppdragsutbildning från polismyndigheten, säger Niklas Ammert, vice rektor vid Linnéuniversitetet, till Altinget.

Läs om vilka andra lärosäten som också gör undantag, och för vilka utbildningar, på Altinget utbildning. Teckna gratis provabonnemang här

Forrige artikel Överblick: Regeringen inför inreseförbud och krismiljarder till flyget Överblick: Regeringen inför inreseförbud och krismiljarder till flyget Næste artikel Så ser coronaläget ut i regionerna Så ser coronaläget ut i regionerna
MTR: Dags för ett helhetsgrepp om järnvägsinvesteringar

MTR: Dags för ett helhetsgrepp om järnvägsinvesteringar

DEBATT. Nästan allt påverkas av coronapandemin och samtidigt står vi inför en omfattande klimatkris. Med låg ränta och ett gynnsamt investeringsklimat bör vi ta ett helhetsgrepp om järnvägsinvesteringar, skriver Mark Jensen, vd för tågbolaget MTR.