Omdiskuterad skola stängs – över 200 elever utan skolplats

FRISKOLA. I fredags föll domen mot den omdiskuterade friskolan Elma School i Rågsved. Rätten meddelar att skolan måste stänga verksamheten med omedelbar verkan. Över 200 elever är nu utan skolplats. Men beslutet kan komma att överklagas på nytt.

Redan i somras drog Skolinspektionen in ägartillståndet för English School Scandinavia AB, som driver grundskolan Elma School i Rågsved. Men ägaren, Khalid El Mouselhi, överklagade beslutet.

Det innebar att verksamheten kunde fortlöpa i väntan på beslut från förvaltningsrätten. Under tiden har skolan mottagit både skolpeng från kommunen och statsbidrag från Skolverket.

Fälls i rätten

I fredags kom domslutet. Rätten anser att bristerna i skolans ägar- och ledningskrets är mycket allvarliga. Skolan ska därför stängas med omedelbar verkan.

Nu står 230 elever utan skola efter förvaltningsrättens beslut. 

Läs hela artikeln på Altinget Utbildning. Teckna gratis provabonnemang här.

Forrige artikel Överblick: S-topp misshandlad i sitt hem och krav på ministers avgång Överblick: S-topp misshandlad i sitt hem och krav på ministers avgång Næste artikel Ny vd på Preem Ny vd på Preem
Dyrare hämtkaffe med ny take away-skatt

Dyrare hämtkaffe med ny take away-skatt

ENGÅNGSSKATT. För att minska nedskräpningen ska en kaffe i engångsmugg bli fem kronor dyrare och en förpackning för livsmedel sju kronor dyrare, enligt ett nytt skatteförslag. Men näringslivets representant i utredningens expertgrupp, skattejuristen Robert Lönn, anser att ett pantsystem vore bättre.