Jakten på leverantörsavtal hos AF har börjat

ARBETSFÖRMEDLING. Nu har Arbetsförmedlingen (AF) öppnat upphandlingen för fristående aktörer som vill jobba med att rusta och matcha arbetssökande. Men Almega tycker att ersättningsmodellen är för sträng.

Testomgången av AF:s nya tjänst Kundval rusta och matcha har gått av stapeln och det finns flera viktiga skillnader från det tidigare systemet STOM (Stöd och matchning).

Mer frihet

– Vi har försökt att öka frihetsgraden för leverantörerna. Vi vill att de ska konkurrera med kvalitet och skicklighet eftersom deltagarna själva väljer utförare, säger Martin Kruse, upphandlingschef på AF, till Altinget.

Trots detta har det nya systemet fått kritik för att ha alltför höga krav och villkor på leverantörerna.

Strängare ersättningsmodell

Men än så länge har responsen från företagen varit positiv. Branschorganisationen Almega är dock kritiska mot den stränga ersättningsmodellen.

– Vi är för en strikt modell med fokus på resultatersättning, men det bör snarare handla om en fifty-fifty-lösning med 50 procent resultatersättning och 50 procent grundersättning vilket tyvärr inte är fallet i det nya systemet.

Läs hela artikeln om hur Arbetsförmedlingen respektive Almega resonerar om det nya systemet på Altinget Arbetsmarknad. Teckna provabonnemang här.

Forrige artikel Kritik mot riksdagens ledighetsregler Kritik mot riksdagens ledighetsregler Næste artikel Överblick: Svensk tvärvändning om EU-avgifter och apoteksaffärer oroar ministern Överblick: Svensk tvärvändning om EU-avgifter och apoteksaffärer oroar ministern