Tufft år väntar för Löfven

KOMMENTAR. Vid årsskiftet trädde flera lagändringar sprungna ur januariavtalet i kraft. Men flera svårknäckta nötter återstår för januaripartierna. Den svårlösta uppgiften hamnar i första hand på Stefan Löfven.

Efter en rekordlång regeringsbildning var det till slut januariavtalet som blev lösningen. Nu har de första lagarna sprungna ur avtalet trätt i kraft.

Bland lagändringarna finns den slopade värnskatten och ett sänkt kapitalkrav för privata aktiebolag.

Hot på horisonten

Samtidigt är de genomförda lagändringarna bara en bråkdel av det som ska genomföras under mandatperioden. De riktigt svårknäckta nötterna återstår.

Oppositionen mobiliserar samtidigt som det har börjat gnissla inbördes mellan januaripartierna. Det blir i slutändan statsminister Stefan Löfvens (S) tuffa uppgift att lösa.

Läs hela artikeln på Altinget Rikspolitik. I artikeln presenteras fler lagändringar sprungna ur januariavtalet. Samtidigt beskrivs de problem som finns för januaripartierna, både internt och från oppositionen. 

Forrige artikel Skolpolitiken på partistämmorna: Dött lopp fram till 2022 Skolpolitiken på partistämmorna: Dött lopp fram till 2022 Næste artikel Analys: Kaos i Iowa är ett dåligt tecken för USA:s demokrati Analys: Kaos i Iowa är ett dåligt tecken för USA:s demokrati
Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

Överblick: S rusar i opinionen och uppehållstillstånd i fara

ÖVERBLICK. Coronakrisen har gjort att stödet för Socialdemokraterna skjuter i höjden. Flera som har sitt uppehållstillstånd knutet till arbete riskerar att förlora det, varnar Migrationsverkets generaldirektör Mikael Ribbenvik. Personal på Statens servicecenter exponeras för smitta. Läs Altingets överblick.