Väljarnas dom: M svaga på sjukvård

Nästan hälften av Moderaternas väljare anser att sjukvården är en viktig fråga. Samtidigt pekas vården ut som ett av partiets svaga punkter.

Vid sidan av invandring (17 procent) och integration (13 procent) är Socialdemokraternas väljare kritiska till partiets politik om lag och ordning (14 procent).
Vid sidan av invandring (17 procent) och integration (13 procent) är Socialdemokraternas väljare kritiska till partiets politik om lag och ordning (14 procent).Foto: Magnus Lejhall/TT
Miranda Olsson

Totalt 14 procent av de socialdemokratiska väljarna ser lag och ordning som en av partiets svagaste frågor, vid sidan av invandring (17 procent) och integration (13 procent). Det konstaterar Infostat i sin senaste mätning där det även framgår att lag och ordning är den fråga som S-väljare anger som enskilt viktigast.

För regeringssamarbetets två största partier, SD och M, är väljarna i stället kritiska till klimat- och miljöpolitiken, ett område som partiernas väljare dock inte värderar högst. För Moderaterna är det därför svårare att var tionde väljare även tycker att partiets vårdpolitik är en svag punkt. Samtidigt ser 45 procent av Moderaternas väljare att vårdpolitiken är en viktig fråga.

Sverigedemokraternas tre svagaste områden (klimat och miljö, kultur och jämställdhet) ser SD-väljarna som mindre viktiga.


E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00