Om  
Annika Strandhäll

Strandhäll släpper bok

I sommar kommer riksdagsledamoten och det tidigare statsrådet Annika Strandhälls bok ”Att stå kvar när det blåser”.

Miranda Olsson

Annika Strandhäll, i dag S-kvinnors ordförande och omdiskuterad riksdagsledamot efter att hon protesterat mot partiets linje i omröstningen om den nya könstillhörighetslagen, är aktuell med en självbiografi. I boken ”Att stå kvar när det blåser” (Forum) tar hon hjälp av journalisten Alexander Bygdén för att berätta om sin livsresa och de händelser som format henne som person.

”För den unga Annika fanns det inte på kartan att hon eller någon i hennes klass skulle kunna bli politiker. Trots det tog hon sig hela vägen till en plats i regeringen och i boken reflekterar hon över hur envishet, slump och det svenska välfärdssystemet påverkat hennes livsresa,” står det i ett pressmeddelande.

Den största prövningen kom under Strandhälls tid som socialminister då hennes sambo tog sitt liv, något hon berättar om i boken.

– Thomas självmord väckte starka skuldkänslor och frågor om jag hade kunnat göra något annorlunda? Det tror jag drabbar alla närstående i den situationen. Men alla är ju inte också socialminister med starkt engagemang i arbetet mot psykiskt ohälsa... Det har tagit mig de här åren att processa vad det var som hände och jag hoppas att min erfarenhet bidra till att minska det farliga tabut kring depression och självmordstankar, säger Annika Strandhäll.

Boken kommer den 5 juni.

Nämnda personer

Annika Strandhäll

Riksdagsledamot (S), ordförande S-kvinnor
Studier i arbets- och organisationspsykologi och i organisation och ledarskap (Göteborgs uni.)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00