Debatt

Regiontopp (C): Måste fortsätta följa råden – oavsett hur trötta vi är

DEBATT. Om ni som besöker Jämtland Härjedalen i vinter lovar att ta ansvar och bidra till att minska smittspridningen, så lovar vi att ge bästa möjliga vård till de som behöver den. Det skriver regionstyrelsens ordförande, Eva Hellstrand (C). 

Foto: Pontus Lundahl/TT
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Eva Hellstrand (C)
Regionstyrelsens ordförande, Region Jämtland Härjedalen


Under ett år där inget har varit som vanligt är det förståeligt att vi ändå vill hålla fast vid vissa traditioner i så stor utsträckning som möjligt. Kanske är också behovet av miljöombyte större än vanligt efter att vi har tillbringat betydligt med tid i hemmet?

Inför kommande vintersäsong är många av våra skidanläggningar i Jämtland Härjedalen fullbokade. Jag har förmånen att få representera en fantastisk region som kan erbjuda besökare härliga upplevelser oavsett tid på året. Vi vill fortsätta att göra det även i år, och i framtiden.

Upparbetade rutiner

Efter att ha levt med coronapandemin i mer än ett halvår har vi i Region Jämtland Härjedalen en planering och upparbetade rutiner för att på bästa sätt säkerställa att vården ska räcka till för alla som är i behov av den. Den kommer dock att stå sig slätt om vi inte alla hjälps åt.

Kräver planering

Att nonchalera dessa råd kan kosta någon annan livet och det priset är betydligt högre än att inte kunna nyttja liftkorten till max.

Eva Hellstrand (C)
Regionstyrelsens ordförande, Jämtland Härjedalen

Hur tråkigt det än är och oavsett hur trötta vi är på att få våra liv påverkade av coronaviruset så behöver vi fortsätta följa de rekommendationer som finns.

  • Håll avstånd till andra i såväl mataffären som i skidliften och på restaurangen.
  • Tvätta händerna ofta med tvål och vatten.
  • Isolera dig vid minsta symptom eller tecken på sjukdom – även om du bara känner dig lite förkyld.

Utgå inte från att du eller de dina inte kommer drabbas. Planera så att du kan ta hand om dig själv om du skulle bli sjuk och i så fall kan ta dig hem själv på ett säkert sätt, utan att riskera att smitta andra.

Ta ansvar

Eva Hellstrand (C).
Eva Hellstrand (C). Foto: Lena Manneby

Att nonchalera dessa råd kan kosta någon annan livet och det priset är betydligt högre än att inte kunna nyttja liftkorten till max.

Om ni som besöker oss lovar att ta ansvar och bidra till att minska smittspridningen så lovar vi att ge bästa möjliga vård till de som behöver den.

Tillsammans kan vi göra det här.

Nämnda personer

Eva Hellstrand

Tidigare regionstyrelsens ordförande (C) Region Jämtland Härjedalen
Lantbrukare

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00