Nya riktlinjer för sjukhusmåltider tas fram

RIKTLINJER. Livsmedelsverkets nya riktlinjer för sjukhusmåltider tar sikte på problemet med patienters undernäring. Patienter ska bli mer delaktiga i valet av sin måltid, vilket ökar kraven på redan belastad vårdpersonal.

Foto: Tomas Oneberg/TT/SVD
Fakta
Riktlinjerna vänder sig till alla som påverkar kvaliteten på måltiderna, från beslutsfattare och sjukhusledning till avdelningschefer, måltidschefer, kockar och den vård- och servicepersonal som arbetar närmast patienten.  

Riktlinjerna bygger på vetenskapliga underlag och beprövad erfarenhet och har tagits fram i dialog med Socialstyrelsen och yrkesgrupper inom måltidsområdet och hälso- och sjukvården.

Källa: Livsmedelsverket.se

Livsmedelsverket har tagit fram nya nationella riktlinjer för måltider på sjukhus. Riktlinjerna handlar om betydelsen av att inkludera måltiderna i vårdens personcentrerade arbetssätt och att de måste bli en tydligare

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00