Ministern pressades om tolkfrågan i riksdagen: ”Positivt besked”

Sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) kallades till riksdagen efter kritiken mot tolkförslag. ”En strimma av hopp att den här försämringen inte kommer genomföras”, säger Anders W Jonsson (C) som inväntar utredningsdirektiv.

”Det är på ett principiellt plan inte en rimlig utgångspunkt att skattebetalarna ska finansiera tolkning för den som varaktigt lever i Sverige”, säger sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson när hon frågades ut av bland annat Anders W Jonsson (C) i riksdagen på tisdagen. (Arkivbild)
”Det är på ett principiellt plan inte en rimlig utgångspunkt att skattebetalarna ska finansiera tolkning för den som varaktigt lever i Sverige”, säger sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson när hon frågades ut av bland annat Anders W Jonsson (C) i riksdagen på tisdagen. (Arkivbild)Foto: Jessica Gow/TT, Henrik Montgomery/TT
Miranda Olsson

På tisdagen kallades sjukvårdsministern till riksdagen för att svara på Karin Rågsjös (V) och Anders W Jonssons (C) frågor om det kritiserade förslaget i Tidöavtalet om begränsad tolkrätt.

Jag har aldrig hört en kristdemokrat, en liberal eller en moderat säga att man ska minska rätten till tolk.

Anders W Jonsson (C)

Förslaget skulle,

Altinget logoVård och Hälsa
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget vård och hälsa får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här
0:000:00