Om  
Karin Schulz

Minds generalsekreterare lämnar

Minds generalsekreterare Karin Schulz avgår efter drygt sex år på posten. Maria Alsander blir tillförordnad generalsekreterare tills man har hittat en efteträdare.

Karin Schulz lämnar Mind efter drygt sex år. ”Nu är det dags för mig att gå vidare”, säger hon.
Karin Schulz lämnar Mind efter drygt sex år. ”Nu är det dags för mig att gå vidare”, säger hon.Foto: Mind
Albin Bohlin

Karin Schulz tillträdde som generalsekreterare för Mind 2017. Under hennes tid har antalet anställda gått från 7 till 50 och omsättningen har ökat kraftigt. Nu har hon meddelat att hon lämnar posten.

– Mind är på väg in i en ny fas och jag känner att det är en lämplig tidpunkt att lämna över rodret. Det har varit fantastiskt roligt och lärorikt att vara Minds generalsekreterare och jag är väldigt stolt över allt vi har åstadkommit. Men nu är det dags för mig att gå vidare, säger Karin Schulz i ett pressmeddelande.

Minds styrelseordförande Gerhard Bley är tacksam för de år som Karin Schulz har företrätt organisationen:

– Tack vare Karins starka driv och engagemang har Mind blivit den betydelsefulla ideella röst som vi är idag inom psykisk hälsa. Vi har avsevärt ökat vårt medmänskliga stöd, samtidigt som fokus också varit på att säkerställa kvaliteten i verksamheten.

Maria Alsander blir tillförordnad generaldirektör. I dag är hon chef för Minds stödverksamhet och hon har tidigare varit generalsekreterare för Forum och Volontärbyrån.

Nämnda personer

Karin Schulz

Nationell samordnare suicidprevention
fil. kand i statsvetenskap (Uppsala uni. 1993)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024