Om  
Johan Kaarme

Johan Kaarme ny avdelningschef hos SKR

Johan Kaarme blir ny chef för avdelningen för vård och omsorg hos Sveriges Kommuner och Regioner. 

Johan Kaarme lämnar Folkhäsomyndigheten efter ett halvår.
Johan Kaarme lämnar Folkhäsomyndigheten efter ett halvår.Foto: Lena Katarina Johansson
Linda Berglund

Johan Kaarme är chef för avdelningen för smittskydd och hälsoskydd vid Folkhälsomyndigheten, en tjänst han tillträdde i augusti i år. Efter årsskiftet byter han till SKR och efterträder Fredrik Lennartsson, som lämnade sin chefspost i somras. 

– Johan Kaarme har en gedigen erfarenhet av arbete och chefsansvar i hälso- och sjukvården. Han har ett starkt engagemang för vårdens utveckling i bred bemärkelse och när nu hälso- och sjukvårdspolitiken förändras mycket och äldreomsorg och socialtjänst har stora utmaningar, är det en viktig uppgift att vara en stark röst för kommuners och regioners behov och förutsättningar i den utvecklingen, säger SKR:s vd Palle Lundberg i ett pressmeddelande.

Johan Kaarme är barnläkare och har haft flera olika chefsbefattningar och var hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg innan han lämnade för tjänsten på Folkhälsomyndigheten. 

Nämnda personer

Johan Kaarme

Chef för avdelningen för smittskydd och hälsoskydd Folkhälsomyndigheten, tillträdande chef för avdelningen för vård och omsorg SKR
Doktorsexamen vid medicinska fakulteten (Uppsala uni., 2017)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00