Hon ska ansvara för Astma- och Allergiförbundets vårdpolitiska arbete

Anna-Karin Klomp, tidigare senior konsult på kommunikationsbyrån Bridgemaker PR, blir ny vårdpolitisk ansvarig på Astma- och Allergiförbundet.

Anna-Karin Klomp har över 15 års erfarenhet av vårdpolitiskt arbete. Hon är utbildad apotekare och har bland annat varit regionråd med ansvar för hälso- och sjukvården i Region Uppsala. 

– Jag är mycket glad över rekryteringen av Anna-Karin. I henne får vi en vass opinionsbildare med bred kunskap som apotekare i kombination med lång politisk erfarenhet. Astma- och Allergiförbundet kommer under 2020 att stärka sitt vårdpolitiska arbete i en tid när vårdfrågan är högst upp på den politiska dagordningen. Anna-Karin är rätt person för att leda det arbetet, säger Kristina Ljungros, generalsekreterare vid Astma- och Allergiförbundet, i ett pressmeddelande.

– Den erfarenhet som Astma- och Allergiförbundets medlemmar står för är en enorm resurs för vården och jag ser fram emot att också få bidra till en bättre astma- och allergivård. Nästan var tredje svensk har allergi, så det är verkligen en viktig fråga att arbeta med, säger Anna-Karin Klomp, i ett pressmeddelande.

Login