Om  
Göran Hägglund

Hägglund kan bli ny ordförande för Cancerfonden

Wanja Lundby-Wedin lämnar uppdraget efter nio år. Nu kan det i stället bli förre KD-ledaren Göran Hägglund i ordföranderollen.

Foto: Foto: Kristdemokraterna
Axel Hyttnäs Telin

Cancerfondens valberedning föreslår Hägglund inför huvudmannamötet den 20 maj.

– Cancerfonden har stor betydelse för svensk cancerforskning och cancervård. Jag är stolt över att få möjlighet att bidra till en verksamhet som är så viktig för människors liv och hälsa, säger Göran Hägglund i ett pressmeddelande.

Tung meritlista

Teddy Falkenek, ordförande för valberedningen, menar att den före detta socialministern har en tillräckligt tung meritlista för uppdraget.

– Han har den erfarenhet och kunskap som krävs för att leda styrelsens arbete inom komplexa verksamhetsområden, säger Falkenek.

Den nuvarande ordföranden Wanja Lundby-Wedin har suttit som ordförande i nio år, vilket är den längsta tiden en ordförande får sitta.

Nämnda personer

Göran Hägglund

Ordförande i Public service-kommittén, styrelseordförande Systembolaget, Samtrafiken och Cancerfonden, senior rådgivare Reform society
Gymnasieutbildning

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024