Hadzialic (S): Moderaternas påstående är inte sant

REPLIK. Det Moderaterna påstår är inte sant. Det vi föreslår är att regionen ska genomföra så kallade driftsneutrala upphandlingar. Det kallas konkurrens och är något M borde uppskatta, skriver Aida Hadzialic (S), finansregionråd i opposition.

Aida Hadzialic (S)
Finansregionråd i opposition, Region Stockholm


I en debattext i Altinget (3 november 2020) påstår Camilla Waltersson Grönvall, riksdagsledamot och socialpolitisk talesperson för Moderaterna, att Socialdemokraterna i Region Stockholm vill ”kasta ut en av landets bästa vårdaktörer som nu driver S:t Göran”.

Det är förstås inte sant och något som Moderaterna i sociala medier redan har tvingats be om ursäkt för.

M:s taktik

Ändå återkommer påståendet och det går inte att tolka det som något annat än taktik – släng skit på motståndarna så fastnar nog något.

"Det kallas konkurrens"

Det Socialdemokraterna i Region Stockholm har öppnat för är att lägga ett så kallat egenregianbud när nuvarande avtal löper ut. Inget beslut om det har fattats.

Med andra ord föreslår vi att regionen ska genomföra så kallade driftsneutrala upphandlingar. Det vill säga att varken offentliga eller privata aktörer ska favoriseras eller ges fördelar. Samma villkor ska gälla för alla.

Det kallas konkurrens och det borde Moderaterna, med tanke på deras starka tilltro till vårdmarknader och fri etableringsrätt, också uppskatta.

Forrige artikel SD-ledamöter: Sverige måste reformera narkotikapolitiken SD-ledamöter: Sverige måste reformera narkotikapolitiken Næste artikel "När elevhälsan halkar efter undermineras poängen med skolan"
Två ungdomshem får ny högre säkerhetsnivå

Två ungdomshem får ny högre säkerhetsnivå

SÄKERHET. En ny och högre säkerhetsklass med bättre teknisk och fysisk säkerhet ska införas på två ungdomshem, samt fler avdelningar för slutenvård (LSU) i hela landet. Gd Elisabet Åbjörnsson Hollmark vill även införa en bättre grundutbildning för personalen.