Debatt

Hadzialic (S): Moderaternas påstående är inte sant

REPLIK. Det Moderaterna påstår är inte sant. Det vi föreslår är att regionen ska genomföra så kallade driftsneutrala upphandlingar. Det kallas konkurrens och är något M borde uppskatta, skriver Aida Hadzialic (S), finansregionråd i opposition.

Ändå återkommer påståendet och det går inte att tolka det som något annat än taktik – släng skit på motståndarna, så fastnar nog något, skriver Aida Hadzialic (S).
Ändå återkommer påståendet och det går inte att tolka det som något annat än taktik – släng skit på motståndarna, så fastnar nog något, skriver Aida Hadzialic (S).Foto: Anna Molander
Detta är en opinionsartikel som speglar skribentens åsikter.

Aida Hadzialic (S)
Finansregionråd i opposition, Region Stockholm


I en debattext i Altinget (3 november 2020) påstår Camilla Waltersson Grönvall, riksdagsledamot och socialpolitisk talesperson för Moderaterna, att Socialdemokraterna i Region Stockholm vill ”kasta ut en av landets bästa vårdaktörer som nu driver S:t Göran”.

Läs också

Det är förstås inte sant och något som Moderaterna i sociala medier redan har tvingats be om ursäkt för.

M:s taktik

Det är förstås inte sant och något som Moderaterna, i sociala medier redan har tvingats be om ursäkt för.

Aida Hadzialic (S)
Finansregionråd i opposition, Region Stockholm

Ändå återkommer påståendet och det går inte att tolka det som något annat än taktik – släng skit på motståndarna så fastnar nog något.

"Det kallas konkurrens"

Det Socialdemokraterna i Region Stockholm har öppnat för är att lägga ett så kallat egenregianbud när nuvarande avtal löper ut. Inget beslut om det har fattats.

Med andra ord föreslår vi att regionen ska genomföra så kallade driftsneutrala upphandlingar. Det vill säga att varken offentliga eller privata aktörer ska favoriseras eller ges fördelar. Samma villkor ska gälla för alla.

Det kallas konkurrens och det borde Moderaterna, med tanke på deras starka tilltro till vårdmarknader och fri etableringsrätt, också uppskatta.

Dokumentation

Tidigare inlägg i debatten: 

M-ledamot: Sverige behöver fler sjukhus som S:t Göran – inte färre

Socialdemokraterna i Region Stockholm vill kasta ut en av landets bästa vårdaktörer för att i stället ta över verksamheten i offentlig regi. Det är en politik som kan leda till försämring för alla som väntar på vård, skriver Camilla Waltersson Grönvall (M).


Nämnda personer

Aida Hadžialic

Regionstyrelsens ordförande (S) Region Stockholm, finansregionråd
jur. kand (Lunds uni., 2010), fil. kand i affärsekonomi (Stockholms Handelshögskola, 2014)

Camilla Waltersson Grönvall

Socialtjänstminister (M)
Lärarutbildning svenska/engelska (ej avslutad), Högskolan i Karlstad och Göteborgs universitet

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00