Förslag om bidrag till glasögon når riksdagen

PROPOSITION. Löftet om glasögon till barn och unga ser ut att bli verklighet efter att tidigare i höst ha stött på patrull hos Lagrådet.

Regeringens förslag om gratis glasögon till barn och unga har nu lämnats över till riksdagen. Förslagets tidigare utformning kritiserades av Lagrådet som menade att det inte skulle gå att genomföra som en del av hälso- och sjukvårdslagen.

Regeringen har lyssnat på juristerna och skyldigheten för landstingen att lämna bidrag för glasögon föreslås få en egen lag.

I regeringens budgetförslag ingick 120 miljoner kronor per år från och med 2016 för att barn och unga mellan 8 och 19 år ska få bidrag för glasögon via landstinget. 

Forrige artikel Hästjobb risk för unga Næste artikel Vaccinförslag om hepatit B dammas av
Kritik mot budgetsatsning på fler familjehemsplaceringar

Kritik mot budgetsatsning på fler familjehemsplaceringar

BARN. Genom en statlig subvention till kommunerna vill januaripartierna, med Liberalerna i spetsen, öka antalet barn som placeras i familjehem. Men experterna ifrågasätter politikernas påståenden om att fler barn borde placeras.

Fysioterapeuterna JO-anmäler Region Stockholm

Fysioterapeuterna JO-anmäler Region Stockholm

UTESLUTNING. När Region Stockholm avregistrerar enskilda fysioterapeuter ur regionsregistret bryter regionen mot lagen. Det anser Fysioterapeuterna, som anmält regionen till Justitieombudsmannen (JO). Längre vårdköer och nedlagda företag är en konsekvens av åtgärderna.