Utredning om lärarutbildning går snart på remiss

REFORM. Utredningen om lärarutbildningen kommer snart ut från departementet och ska enligt planen gå på remiss under hösten. Samtidigt presenteras nya examensmål för lärarutbildningen, bland annat om NPF.

Under punkt 56 i januariavtalet beskrivs vilka förändringar som ska göras i lärarutbildningen. Redan i maj redovisade utredarna Anders J. Persson och Anders Gustavsson sin utredning av lärarutbildningen, men eftersom utredningen gjordes i Regeringskansliet så blev den inte offentlig handling som en statlig utredning normalt blir. Istället blev den ett internt arbetsmaterial – som ännu inte har släppts.

Ansvarig minister Matilda Ernkrans (S) kan inte säga exakt när utredningen ska ut på remiss och allmänheten kan få se utredarnas förslag.  

– Vi bereder de förslagen just nu inom Regeringskansliet. Vi gör det tillsammans med våra samarbetspartier inom januariavtalet. Vi kommer att presentera det så snabbt vi någonsin kan. Det är på gång och vi återkommer när det blir offentligt, säger Ernkrans till Altinget.

Login