Tidigare gymnasieminister gör comeback i skolan

KORTNYTT. Tidigare gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic (S) kommer tillbaka som medlare i förhandlingarna om de nya lärarlönerna.

Hon lämnade sin ministerpost 2016, då hon åkte fast i en nykterhetskontroll körandes med alkohol i blodet. Efter det har hon bildat ett bolag som arbetar med internationella affärer. Men nu kommer hon tillbaka till skolans värld som medlare i förhandlingarna om nya lärarlönerna. Lärarnas samverkansråd, Pacta och Sveriges kommuner och landsting (SKL) meddelade förra veckan att de inte kunde komma överens och därför ville tillkalla medlare.

Läs också: Förhandlingar om lärarlönerna misslyckas – kallar in medlare

Aida Hadzialic ska agera medlare mellan parterna tillsammans med Kurt Eriksson, tidigare chefsjurist vid Medlingsinstitutet och ledamot i Arbetsdomstolen. 

– Jag vill gärna tro att min erfarenhet av det svenska skolsystemet både nationellt och kommunalt ska kunna komma till nytta i de här avtalsförhandlingarna, och att vi sedan ska kunna lämna ett förslag som alla inblandade parter ska vara nöjda med, säger Aida Hadzialic till Skolvärlden.

Läs också: Högre studiebidrag till lärarstudenter

Forrige artikel SD: skrota lärarlönelyft och inför särskild undervisning igen SD: skrota lärarlönelyft och inför särskild undervisning igen Næste artikel Ernkrans: Valtaktik försvårar utskottsarbete Ernkrans: Valtaktik försvårar utskottsarbete
  • Rapportera

    John Ottosson

    Positiv comeback

    Roligt att Aida får förtroende igen efter den tidigare fadäsen.

Fredriksson ryter ifrån:

Fredriksson ryter ifrån: "Hanteras bäst av dem som kan skolan"

SKOLSTART. Folkhälsomyndigheten ska inte ge detaljerade rekommendationer om skolan, slår Skolverkets gd Peter Fredriksson fast. Han uppmanar nu huvudmän och kommunpolitiker att ta ansvar för lärarnas säkerhet och för att skolstarten fungerar.