Om  
Nyamko Sabuni

Sabuni startar podcast om ledarskap

Hur påverkas en persons ledarskap av vilken plats i syskonskaran hen har? Stämmer det att det äldsta syskonet ofta är ansvarstagande medan det yngsta syskonet är risktagande? Det är frågor som diskuteras i den nya podcasten Mogerud-Sabuni. 

Nyamko Sabuni och Åsa Mogerud
Nyamko Sabuni och Åsa MogerudFoto: Pressbild
Victoria Solvin

Podcasten leds av Liberalernas tidigare partiledare Nyamko Sabuni tillsammans med Åsa Mogerud, Sverigechef för kommunikationsbyrån Hill + Knowlton. I podden möter Sabuni och Mogerud inflytelserika människor för samtal bland annat om hur en persons plats och roll i syskonskaran påverkar dennes ledarskap. Även frågor om hur man som ledare bör ta plats i det offentliga rummet diskuteras.

Till Dagens Opinion säger Mogerud att initiativet till podcasten tagits av henne och Sabuni och utgår från deras egna yrkeserfarenheter och intressen. 

 – Vi har ett stort intresse för vad som formar människor. Uppväxt och plats i syskonskaran är tongivande, men så klart inte allt. Många äldstabarn tränar redan från småbarnsåren på att leda och fatta beslut, så många av våra vd och ministrar är äldstabarn.

I det första avsnittet, som publicerades 1 december, gästades Sabuni och Mogerud av Rikard Josefson, före detta vd för Avanza. Senare under säsongen kommer Sabuni + Mogerud även besökas av bland annat Paulina Brandberg, jämställdhets- och biträdande arbetsmarknadsminister, Annika Winsth, chefsekonom på Nordea och Johan Grönvall, vd på Wolt. 

Nämnda personer

Nyamko Sabuni

Tidigare partiledare Liberalerna, före detta integrations- och jämställdhetsminister
Studier i migrationspolitik, juridik och mediekommunikation

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024