Regeringen går vidare med Södertäljepaketet

HÖGRE UTBILDNING. Regeringen står fast vid den överenskommelse om att skjuta till pengar till utbildning och forskning i Södertälje, det så kallade Södertäljepaketet, som den förra regeringen gjorde i juni 2014.

Mattias Croneborg

Satsningen innebär ett centrum för utbildning och forskning och en fördubbling av antalet platser vid KTH Campus Södertälje från 600 i dag till 1200 fullt utbyggt 2020. Pengar för detta finns avsatta i budgetpropositionen.

Satsningen är ett gemensamt åtagande mellan regeringen, KTH, AstraZeneca, Scania, Länsstyrelsen i Stockholm, Södertälje kommun, Acturum och Wallenbergstiftelsen.

– Sverige ska konkurrera med kunskap och kompetens. För att kunna göra det behöver vi investera i högre utbildning och forskning i hela landet. Närheten mellan företag, forskare och studenter gör att Södertäljesatsningen bidrar till att säkerställa tillgången till spetskompetens, så att svensk produktion även fortsatt kan vara internationellt ledande, kommenterar Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning.

Nämnda personer

Helene Hellmark Knutsson

Landshövding i Västerbotten
Historia, nationalekonomi och statistik (Stockholms uni., 1990–1994)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

0:000:00