Oppositionen om Tidöavtalet: Inga nya satsningar på skolan

Trots att skolan är ett av de sju samarbetsområdena mellan högerpartierna är det förvånansvärt lite ny politik som presenteras, menar talespersoner för oppositionspartierna. ”Det är att slå in öppna dörrar”, säger Centerpartiets Muharrem Demirok.

Både Miljöpartiets Camilla Hansén och Centerpartiets Muharrem Demirok saknar satsningar på skolan från högerpartierna. 
Både Miljöpartiets Camilla Hansén och Centerpartiets Muharrem Demirok saknar satsningar på skolan från högerpartierna. Foto: Miljöpartiet, Centerpartiet
Rebecka Prahl

– Det finns många goda intentioner i avtalet. Jag tror vi hade kunnat hitta varandra i mycket av det som är utbildningspolitiken. Men när man tittar på helheten så är det inte mycket mer än goda intentioner. Många ord men det är alldeles för luddiga ord. Det är svårt att veta hur saker och ting överhuvudtaget ska genomföras, säger Muharrem Demirok, utbildningspolitisk talesperson för Centerpartiet, till Altinget. 

Han pekar på att mycket av den politik som föreslås på skolområdet har redan satts i rullning.

– Det är att slå in öppna dörrar. Antingen så är det utredningar som redan ligger som tittar på de här sakerna. Eller är det sådant som redan genomförts och är gällande regelverk och lag i utbildningsverksamheterna.  

Altinget logoUtbildning
Vill du läsa artikeln?
Som prenumerant på Altinget utbildning får du initierad nyhetsbevakning och en levande sakpolitisk debatt.
Läs mer om priser och prenumerationsvillkor här.
0:000:00