Om  
Annie Lööf

Nytt uppdrag för Annie Lööf: ”Jag är så glad och hedrad”

Centerpartiets tidigare partiledare Annie Lööf blir ny ledamot i styrelsen för Högskolan i Jönköping.

Foto: Centerpartiet
Tim Gashi

Annie Lööf blir ny styrelseledamot i stiftelsen Högskolan i Jönköping, enligt beslut av regeringen.

Den tidigare riksdagsledamoten representerade i drygt 16 år Jönköpings län. Hon har dessutom varit ledamot i stiftelsen en gång tidigare. Den gången behövde hon avsluta uppdraget i förtid, då hon blev näringsminister i Fredrik Reinfeldts (M) alliansregering.

Annie Lööf lämnade uppdraget som partiledare för Centerpartiet i februari förra året. Sedan dess har hon bland annat blivit ledamot i styrelsen för Astrid Lindgrens värld och värvats till pr-byrån Narva.

– Jag är imponerad av den resa högskolan gjort de sista tjugo åren, det moderna ledarskapet, de många studenterna och partnerskapen med företag och kommuner som gör stiftelsehögskolan både unik och framgångsrik. Jag ser fram emot att få komma tillbaka, säger Annie Lööf i ett pressmeddelande.

Nämnda personer

Annie Lööf

Tidigare partiledare Centerpartiet, före detta riksdagsledamot och näringsminister
Jur. kand (Lunds uni., 2011)

E-postPolitik på allvar

Få GRATIS nyheter och en daglig politisk överblick från Altinget

Altinget logo
Stockholm | Köpenhamn | Oslo | Bryssel
Politik på allvar
AdressJohannesgränd 1111 30 StockholmRedaktionen+46 (0)8 12 13 14 24[email protected]Prenumerationsärenden+46 (0) 73 529 99 09[email protected]Org.nr. 556980-5269
Chefredaktör och ansvarig utgivare:Sanna RaymanCFOAnders JørningKommersiell direktörLars GrafströmVdChristoph NørgaardOrdförande och utgivareRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024